Dolu-dolu :)

Teringat masa umo 6 tahun, aku belajar kat PASTI (Pusat Asuhan Tunas Islam)…pasti ni mcm TADIKA jgk…tp tadika Islam..under Parti…tak kisah la yang tue…

satu peristiwa yang aku tak dapat lupa, cikgu buat pemilihan beberapa pelajar untuk masuk pertandingan  kuiz agama antara pasti-pasti daerah.So, aku terpilih bersama 3 orang lagi rakan sejawat..eh bukan…rakan seangkatan yang berumo 6 tahun..😀

Sebelum hari pertandingan, relax jer.Tak tahu erti takut dan nervous…

Sampai la hari pertandingan.Cikgu panggil aku dengan kengkawan, bincang-bincang bentuk soalan-soalan yang akan ditanya (isk…macam study group kat u plak).

Saat tu, aku dah mula gabra, takut… Mak abah aku ikut temankan aku tengok pertandingan nih.Masa cikgu tengah pot pet tanya soalan-soalan bocor tu, aku tengah pikir macam mana nak lari tak nak masuk kuiz nih.Tetibe datang idea jahat, syaitan Tanduk 3 rasanya hasut aku..hihi…

“Cikgu, saya sakit perut…tak tahan nih..” Berpeluh nak menipu…. “Betoi ka nih? Tak leh tahan dah ka?Sat gi turn sekolah kita kena lawan nih?” “Betoi cikgu, tak tahan dah..” “Ok lah, kita cari kawan lain ganti kamu”..

Huhuhuh…selamat beb… Cikgu bawak aku jumpa mak abah bagi tau yang aku tak boleh masuk bertnading, sakit…

hehehe…At the end competition tu, PASTI aku dapat tempat ke 3…isk..isk…menyesal nyer…

Pastu, tobat dah tak nak menipu sunat lagi…😀

Mak abah, kawan-kawan, cikgu semua tak tau muslihat aku tuh, sampai hari nih…hehehe…

Teringatnyer zaman kanak-kanak…😉

Komen-komen
  1. mohd haffis berkata:

    sy t’hibur apabila membaca blog awak.. bagus..

  2. penahijaukuning berkata:

    terima kasih sbb terhibur…=)
    salam ziarah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s